Aandoeningen

Een overzicht van aandoeningen waar wij een passende behandeling voor aanbieden

Ingroeiende Nagels

Een ingroeiende nagel ontstaat vaak door het dragen van te krappe schoenen. Verkeerd knippen kan ook een oorzaak zijn van het ingroeien. Probeer de nagel zo recht mogelijk te knippen. Dit verkleind de kans aanzienlijk op het krijgen van een ingroeiende nagel. Wanneer je denkt een ingroeiende nagel te hebben, kom dan zo snel mogelijk langs. Ik kan je dan pijnloos behandelen.

Eelt

Eelt ontstaat door druk en wrijving. Een te krappe of te ruime schoen kan hiervan de oorzaak zijn. De stand van je voet heeft daarnaast ook invloed op de snelheid waarmee eelt wordt gevormd.

Door op een vakkundige manier eelt te verwijderen loopt u na de behandeling weer op wolken.

Wratten

Besmetting gebeurd in de regel in openbare gelegenheden. Sportruimtes en zwembaden zijn hier de grootste boosdoeners. Gebruik daarom altijd slippers in openbare ruimtes. De behandeling bestaat uit het wegfrezen van de wrat in combinatie met gel.

Kloven

Een kloof is langdurig onbehandeld eelt. Daarbij is de huid vaak droog waardoor er scheurtjes ontstaan in de huid. Kloven zijn goed te behandelen en mijn advies is om na de behandeling de voeten regelmatig in te smeren met de verzorgende combinatie van dermoleen crème met roselan crème van HFL Laboratories.

Schimmelnagels

Schimmelnagels worden in de volksmond ook wel kalknagels genoemd. De Latijnse benaming is Mycose nagel. De Mycose nagel is vaak een gevolg van een beschadiging van de nagelplaat of nagelriem. Dit kan ontstaan door stoten of doordat er iets op uw nagel is gevallen. Een Mycose nagel is te herkennen aan een verdikte, brokkelige en/of wit, geel tot zwart verkleurde nagel.De behandeling bestaat uit het dun frezen van de nagel waarna uw zelf de nagel, sokken en schoenen dient te behandelen dmv van een Mycose dodend middel

Likdoorns

Likdoorns kunnen op of onder de voet en tussen de tenen ontstaan. Te krappe schoenen en zelfs te krappe sokken kunnen hiervan de oorzaak zijn. Door het wegsnijden van het eeltkapje en het uitfrezen van de likdoorn kan de likdoorn voor langere tijd wegblijven. In sommige gevallen zal de likdoorn geheel wegblijven.